2013. január 18., péntek

Programajánló:Térítésmentes Szülésfelkészítő tanfolyam! 2013 január 26-án, szombaton!


Tanfolyamunkon az ötször három órás találkozásokon az anya és az apa rátalálhat az előző életciklusaiban még fel nem dolgozott szorongásaira, feszültségeire. Az egymásra figyelés elsajátításának folyamata segít abban, hogy gyermekük jelzéseit is megtanulják felismerni és szülés közben is megértsék, teljesíteni tudják „kéréseit”. Megfigyelhetnek néhány természetes szülést és más szüléssel, szülőséggel kapcsolatos történést filmen, megismerkedhetnek a jogaikkal, ennek alapján elkészíthetik saját szülési tervüket, szituációs játékokban gyakorolhatják a szülés alatt és az utána várható helyzeteket, megtanulhatják, hogyan képviseljék saját maguk és gyermekük igényeit és érdekeit a tágabb családban és a szakemberek felé. A szülés-születésre - mint az első megküzdési élményre - való felkészülés a baba és a család életében  ugyan nagy hangsúlyt kap a program során, ám a középpontban mégis a kompetens szülővé válás, a születő család tagjainak kölcsönös egymásra hangolódása, együttműködése áll. 
Az információnyújtástól a szülés folyamatán át, a szülést segítő módszerekről, az újszülött gondozásáról majd a feljövő félelmekkel és a csoport által hozott témákkal lehet foglalkozni.

A tanfolyam időpontja:  2013 január 26. Szombat. 15:00-18:00 óráig.

A tanfolyamot Novák Jula, dúla tartja aki négy felnőtt gyermek édesanyja: „2001-ben alakult Magyarországi Dúlák Egyesületének egyik alapító tagja és jelenleg szakmai koordinátoraként a szervezet országos hálózattá építésén, a TAVAM elnökségében pedig a méltó módon történő, minél természetesebb szülés-születés lehetőségének elterjesztésén dolgozom. Tizenhat éve kísérek szüléseket dúlaként, és segítek a várandósoknak a szülésre, szülői szerepre való készülődésben. Fókusztrénerként a természetes szülés útjában álló testi-lelki akadályok leküzdését és a későbbi szülő-gyerek kapcsolatban az egymás érzelmi szükségleteire történő kölcsönös ráhangolódást, a családi harmónia kialakítását, annak megőrzését, az érzelmi intelligencia fejlesztését segítem.”

Jelentkezni telefonon a 06 1 384 5541/5 melléken, személyesen a 1146 Budapest, Hermina út 57. szám alatt a Cserf-S-ben, illetve az elektronikusan az alábbi linkre kattintva lehet:  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENsZjJmMFZDRFp2LWg4T2xCNGtMY2c6MQ



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése